V podjetju Erinox d.o.o. s sedežem na naslovu Titova cesta 6, 9252 Radenci, matična številka 1227220000 (v nadaljevanju »mi« ali »ponudnik«) vedno postavimo kupca na prvo mesto in tudi v spletni trgovini ni nič drugače. Vaša zasebnost in varnost v naši spletni trgovini sta naši prioriteti, zato bomo vaše osebne podatke varovali po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Odvisno od tega, kako našo spletno stran uporabljate, obstaja več nivojev osebnih podatkov, ki jih zbiramo.

TIPI PODATKOV, KI JIH ZBIRAMO

 1. Identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;
 2. Kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun.
 3. Vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice, članstva v programih zvestobe, vsebino košarice, vaše ocene in komentarje o artiklih in storitvah;
 4. Podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah.


OBISK STRANI BREZ REGISTRACIJE IN NAKUPA

V primeru, da obiščete našo spletno stran, na vašo napravo namestimo piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite. O uporabi piškotkov je uporabnik obveščen ob prvem obisku spletne strani, pri čemer ga za uporabo nekaterih piškotkov izrecno zaprosimo za privolitev. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani

Poudariti želimo, da piškotkov NE posredujemo nepooblaščenim osebam oz. zunanjim ponudnikom storitev.

Uporabljeni piškotki :

Vrsta Ime piškotka Trajanje Namen
Sejni PHPSESSID do konca seje omogoča delovanje spletne strani
Lastni PrestaShop-676c7a3d3b99be0b3673fc700f3abe9e 2 tedna shranjevanje košarice za naslednji obisk
Lastni PrestaShop-7c8121e4620b190765edfbed821cf1c0 2 tedna shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov

Obiskovalec lahko svojo privolitev za uporabo posameznih piškotkov kadarkoli umakne s klikom na spodnjo kljukico. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje nekaterih funkcionalnosti spletne strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili, nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.


REGISTRACIJA

Z registracijo v spletni trgovini Erinox soglašate, da podjetje Erinox, d.o.o. vaše osebne podatke shrani in jih uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo, če bi pri nas opravili nakup (obveščanje o odpremi izdelka ipd.). V primeru, da se uporabnik z izpolnitvijo obrazca na spletni strani naroči na novice, ponudniku izrecno dovoli občasno pošiljanje e-poštnih sporočil v namene trženja in obveščanja o novostih v ponudbi. Uporabnikovi podatki (e-poštni naslov) bodo uporabljeni izključno za ta namen in ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Osebne podatke iz tega poglavja hranimo za nedoločen čas do vašega preklica (npr. izbris uporabniškega računa).


NAKUP

Z nakupom v spletni trgovini Erinox soglašate, da podjetje Erinox d.o.o. vaše osebne podatke shrani v namen obdelave naročila.

Uporaba podatkov v namen obdelave vašega naročila pomeni, da podatke uporabimo posebej za:

 • možnost dokončanja naročila na spletu, tj. da se npr. ne izbrišejo artikli, ki ste jih dodali v nakupovalno košarico, ali pa podatki iz naročila v pripravi;
 • možnost komunikacije z vami, npr. odpošiljanje potrdil za naročila oziroma opozarjanje na odpremo artiklov;
 • potrebe plačila za blago,
 • potrebe dostave blaga; v zvezi s tem lahko vaše podatke (ime in naslov) posredujemo tudi našim transportnim partnerjem, in sicer izključno za potrebe dostave tega blaga;
 • v zvezi z reklamacijo naročenega blaga ali storitve; v zvezi s tem lahko vaše podatke posredujemo tudi dobavitelju blaga ali servisnemu centru.
 • V ta namen osebne podatke uporabljamo v času, ki je nujno potreben za obdelavo vašega naročila oz. rešitev pogodbenih obveznosti, kot so reklamacije.


ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV BREZ SOGLASJA

Zaradi obveznosti po različnih zakonih smo nekatere vaše osebne podatke (identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o naročilih) dolžni obdelovati tudi brez vašega soglasja. Zakoni, ki to predpisujejo, so naslednji:

 • Obligacijski zakonik (OZ),
 • Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot),
 • Zakon o davku na dodano vrednost (ZDDV-1),
 • Zakon o davčnem potrjevanju računov (ZDavPR),
 • Zakon o računovodstvu(ZR),
 • Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom),
 • Zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma (ZPPDFT-1)


Podatke, zbrane na ta način in v ta namen, hranimo tekoče leto in še naslednjih 10 let po zadnjem izdanem dokumentu, ki je vezan na vaše naročilo.

NAŠA VLOGA PRI OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV

Vaše osebne podatke obdelujemo kot upravljavec. To pomeni, da mi določamo namene obdelave podatkov, ki so opredeljeni zgoraj in v katere vaše osebne podatke zbiramo ter na kakšen način jih obdelujemo, pri čemer tudi odgovarjamo za ustrezno izvajanje obdelave.

Te podatke lahko posredujemo drugim subjektom, ki imajo prav tako status upravljavca, vendar le v sledeče namene:

 • namen omogočanja plačila računa: podatke posredujemo banki Nova KBM, Ulica Vita Kraigherja 4, 2000 Maribor, davčna številka SI94314527. Nova KBM omogoča plačila s plačilnimi karticami, podatke ji posredujemo zgolj v ta namen.
 • namen omogočanja dostave naročenih izdelkov: podatke posredujemo družbi Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor, Slovenija, davčna številka SI25028022
 • namen obdelave reklamacijskih in garancijskih zahtevkov ter popravil: podatke posredujemo proizvajalcu posameznega izdelka oz. njegovemu zastopniku na slovenskem trgu.


PRAVICE UPORABNIKA

Uporabnik oz. obiskovalec spletne strani ima po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) naslednje pravice:

 • Pravica do seznanitve (glej člen 30 in 31 ZVOP-1)
 • Pravica do dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa in ugovora (glej člen 32 in 33 ZVOP-1)

Follow us on Facebook